Rejser og corona

Kursus:

At rejse i en coronaverden

KURSUS: AT REJSE I EN CORONAVERDEN


Det kræver særlig omtanke, planlægning og omhyggelighed at rejse i en verden præget af COVID-19. På kurset ”At rejse i en Coronaverden” arbejder vi med det, der skal til, både i forhold itl forberedelser og forholdsregler i det område, man rejser i. Kurset henvender sig primært til medarbejdere, der i forbindelse med deres arbejde rejser udenfor EU og Nordamerika. Kurset kan dog også holdes som et seminar for dem, der er ansvarlige for rejser i organisationen. 


Mange steder i verden vil COVID-19 forværre allerede eksisterende samfundsspændinger, hvilket kan give grobund for uro og kaos. Myndigheder i mange lande har øgede beføjelser, og personlige rettigheder og friheder er under pres – enten for at beskytte mod smittespredning eller - med netop dette som påskud - at diktaroriske stater kan stramme grebet om befolkningen. Datasikkerheden trues af både myndigheder, der registrerer personlige data som aldrig før, men også af kriminelle, der udnytter mulighederne i den underdrejede verden.


På kurset lærer I både at forberede jeres rejser, I lærer at beskytte jer mod smitte ude i verden og får viden om, hvilke reaktioner I kan forvente fra myndigheder og lokale ude i verden. Vi taler også om kulturelle udfordringer i forhold til at håndtere myter om Corona, hvordan man hilser pænt på afstand og gennemfører møder, hvor man passer på både sig selv og ens lokale samarbejdspartnere. 

Målgruppe

Kurset henvender sig til forretningsrejsende, NGO-medarbejdere og andre, der har opgaver, der venter på dem ude i verden. Kurset kan også være relevant for HR-ansvarlige eller andre, der skal støtte rejsende medarbejdere.


Vil I have jeres eget kursus tilpasser vi det til jeres rejsemønster, målgruppe og ønsker. 

Indhold


ANALYSE - REJSEFORBEREDELSER

Hvordan gennemfører du en konkret og målrettet risikosårbarhedsanalyse, så de passende forberedelser forud for den konkrete rejse kan gøres på et oplyst grundlag? Mange steder i verden vil COVID-19 forværre allerede eksisterende samfundsspændinger, hvilket kan give grobund for uro og kaos. Myndigheder har fået øgede beføjelser, og personlige rettigheder og friheder er under pres enten for at beskytte mod smittespredning eller med netop dette som påskud for at stramme grebet.


SUNDHED OG CORONA

Hvordan håndterer jeg de praktiske sundhedsmæssige aspekter? Dem vil der blive taget godt og grundigt fat i, således den rejsende medbringer den nødvendige viden og det nødvendige udstyr til dels forebyggende at kunne passe på sig selv og sine omgivelser, dels til også at kunne tage de nødvendige tiltag til at minimere skaden og sygdommen, hvis uheldet alligevel er ude.


DATASIKKERHED PÅ REJSEN

Datasikkerheden i en Coronaverden trues af både myndigheder, der registrerer personlige data på os som aldrig før, men også af kriminelle, der udnytter mulighederne i den underdrejede verden til at udfordre vores datasikkerhed på rejsen. Det lærer du at håndtere bedst muligt på kurset. Få tiltag kan gøre en stor forskel!


MERE OM VORES KURSER

GUIDE TIL AT REJSE I EN CORONAVERDEN

FØRSTEHJÆLPSUDSTYR