Rejseapotek
Travel&Risk

FORSLAG TIL DIT REJSEAPOTEK

I Travel & Risk arbejder vi med at klæde udlandsrejsende på til at forebygge og håndtere de udfordringer og farer der kan opstå når dele af ens arbejdsliv foregår uden for landets grænser. Langt de fleste rejsende kommer hjem igen uden de store problemer – heldigvis. Den største risiko for den rejsende finder vi i trafikken - næsten uanset destination. 


Næstefter trafik er langt den største risiko relateret til sygdom og helbredet generelt. De fleste har før en rejse kontrolleret, at de har de nødvendige vaccinationer for en given destination. Malariamedicin er indkøbt om nødvendigt og medbragt på forsvarlig vis. Er man i tvivl om man er dækket ind, så tag en snak med din læge eller slå din destination op på Seruminstituttets hjemmeside. Det er en god ide at medbringe en oversigt over dine gældende vaccinationer – for eksempel skal gul feber vaccine kunne dokumenteres flere steder for at indrejse tillades - men bliver du syg kan det også være hensigtmæssigt, at den lokale læge kan se, hvad du er vaccineret imod. 

 

Rejser man i områder, hvor der kan være langt til nærmeste apotek, eller man ikke stoler på det medicin, man kan købe lokalt, kan man overveje at medbringe sit eget rejseapotek med håndkøbsmedicin. Nedenfor finder du de produkter, du oftest kan få brug for.

  • Smertestillende, for eksempel 500 milligram Pamol
  • Elektrolytter, som for eksempel 20,5 milligram Revolut til håndtering af dehydrering*
  • 20 milligram Imodium til forebyggelse eller behandling af diarré
  • 10 milligram Zyrtek eller Alnok til forebyggelse eller behandling af allergi
  • 50 milligram Postafen eller Marzine til forebyggelse af transportsyge
  • 50 milliliter tube Vaseline til forebyggelse af gnavsår
  • 30 milliliter tube Panthenol til behandling af gnavsår
  • 4 gram tube Lamisil til behandling af fodsvamp
  • Klorhexidin til sårbehandling og sårrens


Du behøver selvfølgelig ikke medbringe alt, men du kan vælge det, der er mest relevant for din destination og/eller rejsemønster. Miljøet kan være afgørende for hvad ens behov er lokalt – for eksempel giver varme og fugt god grobund for svamp, selvom det ikke behøver være noget man normalt kæmper med. Det anbefales at rejse med medicin i håndbagagen, da tryk og temperatur i lastrummet kan virke nedbrydende for medicinen.


Har man ikke fået pakket Revolut, men har man brug for at rehydrere hurtigt fx i forbindelse med diarre eller opkast, så kan man blande 1 liter vand med 2 spiseskefulde sukker og ½ teskefuld salt. Det smager ikke særlig godt, men er effektivt.


Rejs med din medicin i originalindpakning, så det fremgår, hvad det indeholder. Derved undgår du ofte problemer ved indrejse. Du kan også vise indpakningen, hvis du skal købe mere medicin lokalt. Det er ikke sikkert, de har det mærke, du er vant til at købe, men de vil ofte kunne finde den lokale ækvivalent med det samme aktivstof.

Når vi taler om medicin er det værd at kontrollere lokale regler. Der er lægemidler tilgængelige i Danmark, som man ikke nødvendigvis kan indføre uden problemer i andre lande, ligesom du vil kunne købe medicin uden recept i udlandet, som er receptpligtig i Danmark – vær derfor også forsigtig med hvad du tager med hjem! Har du brug for at rejse med særlig medicin og er du usikker på, hvordan medicinen vil blive set på lokalt, kan du få dit apotek eller din private læge til at udstede et pillepas eller en medicinattest. Bemærk, at der er forskel her, hvis du rejser henholdsvis indenfor (pillepas) eller udenfor (medicinattest) Schengen. Læs Udenrigsministeriets vejledning her

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at fange os på info@travelandrisk.dk.Gode råd til udlandsrejser
Gode råd til udlandsrejser

Tel: +45 25 75 74 54

 or +45 22 80 88 56

Photographer:  Lars Schmidt

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend